Donald Trump a confirmat vineri că a discutat NRA, puternicul lobby al armelor de foc, și a asigurat că este cel mai fervent apărător al dreptului americanilor de a deține o armă, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Flikr

Șase zile după cele două schimburi de foc care au însângerat din nou Statele Unite, la El Paso, în Texas, și la Dayton în Ohio, președintele a cerut însă ținerea acestor arme departe de "persoanele bolnave mental și tulburate" psihic.

Wayne LaPierre, liderul NRA - organizație care a contribuit la finanțarea campaniei lui Trump cu 30 de milioane de dolari - a confirmat că s-a întâlnit, de manieră privată, cu liderul republican.

"Sunt cel mai mare apărător pe care îl poate avea Amendamentul Doi", a afirmat liderul de la Casa Albă, referindu-se la dreptul constituțional de a deține o armă.

"Dar trebuie să lucrăm pentru binele și securitatea țării noastre. Măsuri de bun simț pot fi luate pentru binele tuturor", a continuat el.

Dezbaterea legată de dreptul de a deține arme a reînviat după cele două drame, dar chestiunea divizează americanii, ca și parlamentarii.

"Discuții serioase au avut loc între liderii Senatului și Camerei asupra verificării judicioase a antecedentelor" (judiciare și psihiatrice), a adăugat Donald Trump.