Într-un articol amplu semnat de unul dintre principalii săi analiști, Soeren Kern, Institutul Gatestone din New York, probabil cel mai prestigios think tank conservator american, denunță "valul de infracţiuni comise de migranți în Spania", potrivit Rador care citează alertadigital.com.

Zeci de migranti sosesc pe o plaja din SpaniaFoto: Captura DailyMail

Textul, care include sute de agresiuni comise de imigranți în Spania, în primele cinci luni ale acestui an, amintește că violurile de grup au evidențiat "creșterea infracțiunilor comise de migranți în Spania, unde politicile de imigrare 'progresite', promovate de toate partidele politice, cu excepția partidului populist Vox, alimentează un flux migrator ilegal din Africa, Asia și Orientul Mijlociu. Violul de grup a concentrat, de asemenea, atenția asupra indulgenţei sistemului judiciar spaniol, care de obicei lasă migranţii delincvenți în libertate".

În studiul său, autorul amintește că "nu sunt disponibile statistici fiabile cu privire la infracțiunile comise de migranți: datele colectate de Ministerul de Interne spaniol pe categorii de infracțiuni (omucidere, viol, furt etc.) nu separă infractorii pe naționalităţi. În plus, diferite baze de date ale Ministerului de Interne dau rezultate diferite despre numărul real de infracțiuni".

Soeren Kern amintește că Institutul Național de Statistică (INE) arată că imigranții reprezintă aproximativ 10% din totalul populației spaniole și 32% din populația penitenciară spaniolă. "INE nu separă statisticile în funcție de naționalitatea deținuților, deși datele de la Ministerul de Interne arată că majoritatea imigranților arestați în 2017 proveneau doar din două țări: România (18.032) și Maroc (17.464)".

„În ciuda lipsei statisticilor oficiale, dovezile găsite în paginile ziarelor locale arată că infracțiunile comise de migranți - variind de la jafuri la scară mică, la abuz sexual, până la omucidere - este o problemă din ce în ce mai mare în toată țara (...) Violurile de grup comise de migranți au devenit tot mai frecvente în Spania".

Ca exemplu de ceea ce se întâmplă, Institutul Gatestone amintește că "Primăria Madridului, administrată de primarul Manuela Carmena, a ordonat poliției să stea în afara cartierului Lavapiés, pentru a evita "situații tensionate". Rezultatul este că migranții ilegali, departe de a se confrunta cu amenințarea cu deportarea, sunt acum siguri că acțiunile lor violente le-au permis să preia controlul asupra unui întreg cartier al unei importante capitale europene".

În articol, puteți găsi lista crimelor comise în Spania de imigranți în primele luni ale anului 2019, potrivit Institutului Gatestone.