Preşedinţia SUA va organiza, vineri, o reuniune cu managerii companiilor din domeniul online pe tema modalităţilor de combatere a extremismului violent, după o serie de atacuri armate produse în Statele Unite, informează site-urile Politico.com şi Axios.com.

"Este vorba de o reuniune a oficialilor de rang înalt cu reprezentanţi ai companiilor online", a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, fără a preciza dacă preşedintele Donald Trump va participa.

Tema se referă la modalităţile de combatere a "extremismului violent din mediile online", a precizat oficialul citat.

Preşedintele Donald Trump a cerut Departamentului Justiţiei să colaboreze cu platformele online şi cu autorităţile statale pentru "dezvoltarea unor instrumente în scopul depistării indivizilor care vor să comită crime multiple, înainte de a ataca".

"Trebuie să recunoaştem că Internetul a creat o cale periculoasă de radicalizare a persoanelor cu probleme de tip mental pentru comiterea de acte demente. Trebuie să facem lumină în zonele întunecoase ale Internetului şi să oprim crimele în masă înainte de a începe", a spus preşedintele SUA.

Două atacuri armate au avut loc în ultimele zile în Texas şi Ohio, soldându-se în total cu 31 de morţi, potrivit Mediafax.