Donald Trump, care reproșează în mod regulat giganților IT implicarea politică, a acuzat marți Google că îl defavorizează, în apropierea alegerilor prezidențiale americane, critici respinse de grup, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul societății, Sundar Pichai, „a fost recent în Biroul Oval pentru a explica faptul că nu planifică să saboteze ilegal alegerile din 2020 în ciuda a tot ce a fost spus în sens contrar", a afirmat președintele, pe Twitter.

Dar Donald Trump a preluat acuzațiile lansate la televiziunea conservatoare Fox News de un fost inginer al Google, care a susținut că grupul californian dorește să se "asigure că Trump pierde în 2020" și ale unui ziarist care a declarat că Google a suprimat, în 2016, articole negative despre Hillary Clinton evidențiind în schimb articole negative despre Donald Trump.

"Toate acestea sunt foarte ilegale. Supraveghem Google îndeaproape", a adăugat președintele american.

Google a contestat insinuările lansate de Donald Trump.

"Deformare rezultatelor cu scopuri politice ar dăuna activității noastre și ar fi împotriva misiunii noastre, care constă în oferirea unui conținut util tuturor utilizatorilor noștri", a asigurat un purtător de cuvânt al Google.

Iar "afirmațiile fostului angaja nemulțumit sunt absolut false", a adăugat acesta.

Fostul inginer al Google Kevin Cernekee a afirmat că a fost concediat deoarece și-a exprimat deschis convingerile conservatoare. Google susține însă că a încălcat mai multe reguli interne, printre care folosirea unui dispozitiv personal pentru a descărca documente interne confidențiale.

Donald Trump a lăsat recent să se înțeleagă că administrația sa are în vedere investigații asupra Google după comentariile miliardarului Peter Thiel, care a acuzat gigantul IT că este infiltrat de serviciile secrete chineze.