Spațiul aerian israelian nu mai este afectat de misterioasa perturbare a semnalelor GPS care au determinat o modificare a procedurilor de aterizare a avioanelor, au anunțat marți autoritățile aeroportuare din această țară, citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

La sfârșitul lui iunie, autoritățile au anunțat că au constatat de trei săptămâni perturbări ale semnalelor GPS, o anomalie pe care unii analiști au atribuit-o operațiunilor militare ale Rusiei în Siria vecină. Moscova a negat orice implicare.

"Perturbările din regiune au încetat recent. Drept urmare, activitățile revin la normal în aeroporturile noastre", a declarat un purtător de cuvânt al Autorității israeliene a aeroporturilor (IAA).

Autoritatea nu a putut furniza mai multe detalii legate de cauzele acestei perturbări a semnalelor de geolocalizare și a modului în care problema a fost rezolvată.

Federația internațională a asociațiilor piloților de linie a primit "numeroase informații de la piloți potrivit cărora ar fi pierdut semnalul GPS în zona aeroportului internațional Ben Gourion", cel mai mare aeroport civil din Israel, în apropiere de Tel-Aviv.

Controlorii aerieni au cerut piloților să nu se bazeze pe GPS pentru a ateriza și să folosească instrumentele de navigație.

Niciun incident legat de această perturbare nu a fost raport în aeroporturile din Israel.