Conducerea din timpul Uniunii Sovietice era ”mai apropiată de popor” decât cea din Rusia regimului Vladimir Putin, arată un sondaj realizat în țară de centrul independent de cercetări sociologice Levada, scrie Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezultatul nu este unul surprinzător, în condițiile în care părerea rușilor despre Uniunea Sovietică a crescut constant după prăbușirea regimului, nostalgia după URSS și Stalin ajungând la cote record în ultimele luni. În contrast, popularitatea lui Putin a scăzut din cauza sărăciei și a reformei pensiilor.

Potrivit sondajului Levada, 29% dintre ruși consideră că puterea sovietică din perioada anilor '70 și începutul anilor '80 era ”apropiată de oameni”, un sfert dintre respondenți au spus că regimul sovietic era ”puternic și rezistent”, 22% că era ”corect”, și 20% că era ”legitim”.

Când li s-a cerut să caracterizeze actuala conducere, 41% au spus că este ”criminală și coruptă” iar 31% au considerat-o ”ruptă de popor”. Alți 24% dintre ruși apreciază că regimul este ”birocratic”, 19% spun că ”nu are viziune”, iar 15% cred că este ”inconsecvent”.