Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat că a fost sancționat de Statele Unite după ce a refuzat o invitație de a se întâlni cu președintele american Donald Trump la Casa Albă, scrie Mediafax, citând CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialul iranian a declarat că în cadrul unei vizite la Națiunile Unite, efectuată în luna iulie, a avut întrevederi cu mai mulți senatori americani. Acesta ar fi fost avertizat că va fi sancționat dacă nu va accepta invitația de a efectua o vizită la Casa Albă, unde urma să se întâlnească cu Donald Trump.

"În timpul vizitei mele la New York, mi s-a transmis ca voi fi sancționat în două săptămâni dacă nu accept propunerea, pe care din fericire nu am acceptat-o", a declarat Zarif.

Zarif a mai declarat că nu va publica numele oficialilor cu care s-a întâlnit și nici nu va da mai multe detalii privind discuțiile avute cu aceștia.

Administrația de la Washington a impus miercuri sancțiuni împotriva ministrului iranian de Externe, Javad Zarif, dar a menționat că acest lucru nu împiedică inițierea negocierilor bilaterale.