Un individ din Florida care a trimis bombe artizanale unor opozanți ai președintelui Donald Trump, printre care mai mulți lideri democrați, fostul președinte Barack Obama, actorul Robert de Niro și miliardarul George Soros, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, scrie Mediafax, citând Reuters.

Trump joacă golfFoto: Captura YouTube

Procurorii au solicitat ca acuzatul, Cesar Sayoc, în vârstă de 57 de ani, să fie condamnat la închisoare pe viață, în timp ce avocații apărării au pledat pentru o sentință de 10 ani de închisoare.

Marcus Amelkin, unul din avocații lui Sayoc, a afirmat că individul a comis aceste fapte din cauza paranoiei și gândirii delirante provocate de consumul de steroizi. Sayoc a ajuns să-l considere pe Trump drept o "personalitate paternă" și a devenit obsedat de teoriile conspirației despre persoanele considerate ca fiind opozanți ai liderului de la Casa Albă.

Individul a fost găsit vinovat în legătură cu trimiterea de dispozitive explozive artizanale unor lideri democraţi şi altor persoane. Printre persoanele vizate s-au numărat miliardarul George Soros, actorul Robert de Niro, foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton. Un astfel de dispozitiv a fost trimis și la un sediu al postului CNN.

Toate dispozitivele au fost interceptate și niciunul nu a explodat. O analiză a stabilit că dispozitivele nu conțineau un mecanism de declanșare a exploziei, așadar nu ar fi funcționat. Înainte de comunicarea sentinței, Sayoc și-a exprimat regretul pentru faptele sale.