Doi colegi de liceu ai atacatorului din Ohio, care a ucis 9 persoane duminică în Dayton, susține că acesta a fost suspectat de realizarea unei liste de ținte, enumerând oamenii pe care ar fi dorit să îi ucidă și fetele pe care ar fi vrut să le violeze, scrie Associated Press.

Atac armat SUAFoto: Captura YouTube

Declarațiile celor doi colegi au apărut după ce poliția a anunțat că nu era nimic în istoricul bărbatului, care l-ar fi putut preveni să cumpere pușca de calibru 223 pe care a folosit-o în timpul atacului.

Cei doi foști colegi de clasă au spus reporterilor de la Associated Press că Betts a fost suspendat în timpul primului an în liceul Bellbrook, după ce lista sa a fost găsită mototolită într-o baie. Această sancțiune a fost precedată de o alta, care a fost impusă după ce Betts a venit la școală cu o listă cu numele unor fete din școală pe care ar fi vrut să le agreseze sexual. Sursele au dorit să rămână anonime.

"Exista o listă de ținte care ar fi fost ucise și una de ținte pentru viol, iar numele meu era pe a doua listă", a afirmat una dintre surse. Ea a declarat că nu îl cunoștea foarte bine pe Betts și a fost surprinsă când un ofițer de poliție a sunat-o pentru a o avertiza.

"Polițistul a zis că cel care a făcut lista nu va fi la școală o perioadă", a spus acesta.

Oficialii de la Bellbrook-Sugarcreek au refuzat să comenteze.

Descoperirea listei în 2012 a dus la deschiderea unei anchete, iar aproape o treime dintre elevi nu au mai venit o perioadă la școală, fiindu-le teamă, informează un articol din Dayton Daily News. Nu este clar care au fost concluziile investigației.

Betts nu a fost numit public ca autor al listei, potrivit colegilor săi, însă aceștia susțin că toată lumea știa că este vorba despre el.