Hong Kong se pregătește luni de perturbări majore în ceea ce privește activitatea de lucru, în contextul în care o grevă generală amenință să paralizeze regiuni întregi ale centrului financiar asiatic, cu peste 100 de zboruri anulate deja și o campanie extinsă anti-guvern în desfășurare, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Greva generală vine după un alt weekend de proteste violente, despre care guvernul a declarat că "împing orașul într-o direcție periculoasă".

Șeful executiv al orașului, Carrie Lam, a anunțat că va ține o conferință de presă la ora 10 a.m. ora locală, luni.

Poliția a transmis luni că au arestat 44 de persoane după ciocniri violente care au avut loc în timpul nopții, iar forțele de ordine au folosit gaz lacrimogen pentru a-i alunga pe protestatarii care s-au deplasat rapid pe străzile orașului, în mișcări de tip flash mob.

Orașul controlat de statul chinez a fost zguduit de luni de proteste, începute din cauza unei legi privind extrădarea și care, între timp, s-au transformat în demonstrații ample, prin care cetățenii cer respectarea democrației.

Protestele au dus la închiderea unor birouri guvernamentale, la blocarea drumurilor și la suspendarea activității de afaceri. Operatorul feroviar MTR Corp a anunțat că suspendă serviciile pe mai multe rute.

Departamentul Forțelor de Muncă a cerut angajatorilor să arate înțelegere și flexibilitate în ceea ce privește programul angajaților, în condițiile curente de trafic.