Un parc acvatic din nordul Chinei a decis să închidă „bazinul de tsunami”, asta după ce o defecțiune a mașinii de creare a valurilor artificiale a provocat un incident care a dus la rănirea a zeci de vizitatori ai parcului, scrie CNN.

Val la parc acvaticFoto: Flickr

În filmarea video se vede mai întâi cum valul uriaș îi ia pe sus oamenii aflați în bazin, iar mai apoi cum aceștia se răstoarnă atunci când valul îi lovește. Într-o altă filmare se poate observa cum o femeie stă întinsă pe jos, plângând de durere în timp ce genunchii îi sunt plini de sânge.

În total 44 de persoane au fost rănite, potrivit unei declarații date miercuri de oficialii din orașul Longjing, unde s-a petrecut incidentul.

Departamentul de urgență al orașului, dar și departamentul cultural și cel turistic au demarat o anchetă comună asupra accidentului, potrivit declarației oferite de primăria orașului Longjing. Descoperirile preliminare sugerează că incidentul s-a întâmplat din cauza unei defecțiuni de distribuție a energiei din camera de control a mașinii care crea valurile.

În declarație, oficialii neagă zvonul conform căruia accidentul a fost cauzat de o persoană aflată în stare de ebrietate.

„Liderii Consiliului Municipal Longjing și ai Guvernului orașului sunt foarte preocupați de acest incident", se arată în comunicat. „Toate departamentele aferente din Longjing au solicitat companiei să oprească funcționarea bazinului de tsunami".

Yulong Shuiyun Water Park susține că este cel mai mare parc acvatic de acest gen din provincia Jilin. Parcul acvatic se mândrește cu un râu de rafting și bazine spa, potrivit site-ului său.