Un individ îmbrăcat cu vestă de protecție a deschis focul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în orașul american Dayton, statul Ohio, omorând 9 persoane, printre care și pe sora sa, scrie Reuters.Alte 27 de persoane au fost rănite.

Atac armat SUAFoto: Captura YouTube

Ofițerii de poliție care patrulau în zonă au ajuns la fața locului în mai puțin de un minut și l-au împușcat mortal pe bărbat. Primarul orașului susține că intervenția rapidă a autorităților a prevenit un număr mai mare de victime.

"În mai puțin de un minut, cei care au răspuns apelului au neutralizat atacatorul", a declarat primarul Nan Whaley, în timpul unei conferințe de presă.

"Sunt încă complet uimit de eroismul departamentului nostru de poliție."

Adjunctul șefului de poliție, Matt Carper, l-a identificat pe atacator sub numele de Connor Betts, un bărbat alb, în vârstă de 24 de ani, din Belbrook, Ohio. El a adăugat că sora lui, Megan Betts, în vârstă de 22 de ani, se află printre victimele ucise.

Carper a spus reporterilor că atacul a început în jur de 1 a.m. (ora locală), într-un cartier istoric, cunoscut pentru cluburile de noapte, restaurantele, galeriile de artă și magazinele sale.

Motivul din spatele atacului armat nu este încă foarte clar, iar anchetatorii cred că individul a acționat pe cont propriu. Victimele sunt patru femei și cinci bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 57 de ani, potrivit autorităților. Șase dintre cei uciși erau de origine afro-americană.

Dintre cei 27 de oameni răniți, patru sunt acum în stare gravă și unul se află în stare critică.

Whaley a declarat că suspectul purta o vestă de protecție și a utilizat o pușcă de calibru 223. Agenții FBI asistă ancheta.

Acest atac a avut loc la doar 13 ore de la atacul armat dintr-un supermarket Walmart din El Paso, Texas, în urma căruia 20 de persoane au fost ucise și 26 rănite. Suspectul, în vârstă de 21 de ani, a fost reținut. ​