Coreea de Nord a lansat o serie de timbre cu președintele american, Donald Trump. Prin acest gest, statul dictatorial vrea să sărbătorească întâlnirea spontană care a avut loc în luna iunie între președintele Statelor Unite și liderul nord-coreean, Kim Jong-un, potrivit The Independent.

Trump si KimFoto: Captura YouTube

Pe marca poștală, președintele american apare însoțit de liderul suprem, stând împreună în zona demilitarizată.

Această serie de timbre este în fapt al doilea gest al Coreei de Nord de acest tip. Pe data de 12 iunie au fost puse spre vânzare în capitala Pyongyang mărci poștale care comemorează aniversarea unui an de la summitul din 2018 organizat la Singapore, raportează agenția japoneză de știri Kyodo News.

Timbrele anterioare ilustrează prima strângere de mână dintre Kim Jong-Un și Donald Trump.

Pe niciunul dintre timbre nu apare și Moon Jae-in, președintele sud-coreean care, în iunie s-a alăturat celor doi lideri în Panmunjom, satul nord-coreean situat la nord de granița de facto cu Coreea de Sud.

Gestul vine pe fondul tensiunilor crescute în regiune, după ce Coreea de Nord a efectuat o serie de teste cu rachete cu rază scurtă de acțiune.

Președintele Trump a minimalizat importanța testelor și a declarat despre noul test cu proiectile că este unul „foarte standard" și că nu îi afectează dorința de a negocia cu Phenianul.