Guvernul german a criticat duminică autoritățile ruse pentru reținerea a cel puțin 800 de persoane în timpul unor demonstrații organizate sâmbătă la Moscova, relatează Mediafax citând Reuters.

"Arestările nu au fost în concordanță cu caracterul pașnic al protestatarilor și au fost direcționate în sensul excluderii candidaților independenți înainte de alegerilor locale", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german de Externe.

Ministerul de Externe se așteaptă "la eliberarea rapidă" a tutoror demonstratarilor pașnici, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt.

Poliția rusă a reținut peste 800 de persoane care au participat sâmbătă la un protest la Moscova pentru a cere alegeri libere, inclusiv binecunoscuta activistă politică Liubov Sobol, după ce autoritățile au avertizat că manifestația este ilegală.

Mulți dintre cei reținuți au fost eliberați mai târziu de poliție, inclusiv Sobol, care a fost amendată cu 300.000 de ruble (4.596 de dolari) pentru încălcarea legilor privind protestele din Rusia.