Louise Porton, o tânără mamă de 23 de ani din zona muntelui Skiddaw, Marea Britanie a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea celor două fiice ale sale. Femeia și-a omorât bebelușii de trei ani, respectiv 17 luni, la începutul anului trecut și, conform sentinței dată vineri, tânăra va trebui să ispășească minim 32 de ani în spatele gratiilor pentru faptele sale, scrie BBC.

Mama și copilulFoto: Public Domain Pictures

Femeia și-a ucis cele două fiice la o distanță de 18 zile. De asemenea, Porton a încercat să mascheze crimele, încercând să îi facă pe oamenii legii să creadă că bebelușii au murit din cauze naturale.

În timpul procesului ei, care a avut loc la Birmingham Crown Court, s-au aflat lucruri deranjante despre comportamentul femeii. Aceasta și-a făcut poze topless în baia din spitalul în care era internată Lexi, fiica ei în vârstă de trei ani, pentru a le pune pe un site de întâlniri online. Apoi, după ce fiica sa a murit, în timpul priveghiului, femeia a „început să râdă în timp ce vorbea cu un bărbat pe FaceTime”.

Louise Porton a declarat că este nevinovată, însă a fost condamnată de crimă în mod unanim de către membrii juriului.

Justice Yip, un membru al juriului, a descris crimele săvârșite de Porton ca fiind „rele” și „calculate”. Yip i-a spus lui Porton: „Bebelușii n-aveau nicio vină și erau în mod clar vulnerabili. Ar fi trebuit să se poată baza pe mama lor pentru a-i proteja și pentru a-i hrăni. În schimb, le-ai curmat viețile. Într-un fel sau altul, ai secat viața din fiecare dintre fiicele tale, apelând la serviciile de urgență doar în momentul în care ai fost sigură că sunt moarte”, a adăugat ea.

Tatăl copiilor, Chris Draper, a spus că își urăște fosta parteneră și că „nicio pedeapsă nu va fi suficientă, întrucât nu o să-mi iau niciodată fiicele înapoi”.

Procurorul Oliver Saxby, a declarat următoarele în fața juriului: „Este greu să nu tragi concluzia că, pentru inculpată, uneori, cei doi copii ai ei îi stăteau în cale și nu putea să mai facă ceea ce își dorea, când voia și cu cine dorea. "

Autopsiile nu au scos la iveală vreo cauză naturală care ar fi putut explica decesul pentru niciunul dintre cei doi copii și a fost stabilit faptul că bebelușii au murit în urma sufocării.

Porton a fost încriminată și după ce a apărut o nouă serie de dovezi care se bazează pe căutările ei online. Femeia a căutat înainte de a-și ucide fetele pe Google următoarele: „după cât timp mai poate fi resuscitat cineva care s-a înecat?” și a accesat și un articol intitulat „copilul readus la viață după înec”.

După ce polițiștii i-au confiscat telefonul, au descoperit alte căutări care aveau legătură cu „cât timp îi ia unui cadavru să se răceacă” și „cinci lucruri ciudate care se întâmplă când mori”.

Porton a fost descrisă de procurori ca fiind „calmă și lipsit de emoție” în urma morții fetei sale mai mici, Scarlett.

Înregistrarea de la 999: