Președintele a declarat despre noul test cu proiectile, efectuat joi de Coreea de Nord, că este unul "foarte standard" și că nu îi afectează dorința de a negocia cu Phenianul, scrie Mediafax, citând Reuters.

Trump si KimFoto: Captura YouTube

Întrebat la Casa Albă dacă este de părere că acesta este un "test" pus la cale de Kim Jong-un, Trump a declarat că lansarea proiectilelor nu încalcă promisiunile făcute de Coreea de Nord.

"Sunt de părere că situația este sub control", a declarat acesta pentru reporteri. Este vorba despre proiectile cu raza scurtă de acțiune, a mai informat Trump, adăugând că nu "a existat niciodată o înțelegere pe tema asta".

Întrebat dacă mai este dispus să negocieze cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, acesta a răspuns că da, afirmând că "multe alte țări testează astfel de rachete".

Coreea de Nord a lansat noi proiectile în Marea Japoniei, au declarat joi oficiali americani, adăugând că informațiile inițiale indicau că lansările au fost similare cu două teste recente de rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate de Phenian.