Numărul celor înregistrați pentru vot din Hong Kong, cu vârstele cuprinse între 18 și 35 de ani, a crescut cu peste 12% de anul trecut, un rezultat al recentei crize provocate de legea privind extrădarea, scrie South China Morning Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproape 386.000 de oameni s-au înregistrat pentru a vota în ultimul an - cel mai mare număr din 2003. În prezent, numărul votanților din oraș este 4.12 milioane, potrivit datelor eliberate joi de Biroul Electoral.

Publicarea registrului provizoriu al alegătorilor a fost făcută cu trei luni înainte de alegerile pentru consiliile locale, primele alegeri care vor fi ținute de la începutul mișcării împotriva proiectului de lege privind extrădarea.

"Cei mai mulți dintre votanții înregistrați recent - deși nu sunt toți tineri - sunt nemulțumiți de felul în care guvernul a getionat acest proiect de lege", a declarat Dr Cheung Chor-yung, cercetător în științe politice la Universitatea din Hong Kong.

"Ei ar putea avea un impact uriaș în alegerile care vine, dacă sunt determinați să voteze împotriva candidaților conservatori."

Cetățenii cu vârstele cuprinse între 18 și 35 de ani sunt văzuți ca fiind cei mai receptivi la campania protestatarilor de a vota împotriva politicienilor pro guvern.

Grupul 18-35 a crescut cu 12.3% din 2018, cea mai mare creștere dintre toate categoriile de vârstă. Categoria de vârstă 71+ a fost cea de-a doua în ceea ce privește numărul celor înregistrați, iar noii votanți din categoria 36-55 a crescut cu 5.5%.