Reprezentanții spitalului rus de stat în care a fost tratat liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, au transmis că nu au fost găsite urme de otravă în sistemul acestuia, relatează agențiile de presă Reuters și Interfax, citate de Mediafax.

Alexei NavalnyFoto: Facebook / Alexei Navalny

Aleksei Navalnîi a fost condamnat săptămâna trecută la 30 de zile de închisoare, pentru apeluri în sensul participării la proteste neautorizate.

Liderul opoziţiei a fost spitalizat sâmbătă şi duminică şi a afirmat că a fost otrăvit, opinie susținută și de către avocatul și medicul său personal.

Navalnîi a cerut eliberarea anticipată, din rațiuni medicale, dar cererea sa a fost respinsă marți de către un tribunal din Moscova.

Potrivit analizelor, acesta ar fi suferit o reacție alergică, manifestată printr-o eczemă la nivelul părții superioare a corpului, leziunii ale pielii și secreții oculare.

Navalnîi a primit miercuri o sentință de 30 de zile în închisoare după ce a cerut organizarea unor proteste neautorizate față de excluderea unor candidați ai opoziției din alegerile parlamentare.

Cel puțin 1.000 de persoane au fost reținute în timpul protestelor față de excluderea unor candidați ai opoziției din alegerile parlamentare, care au avut loc sâmbătă la Moscova.

Uniunea Europeană a criticat folosirea forței împotriva protestatarilor, afirmând că aceste acțiuni au subminat "libertatea fundamentală de exprimare, asociere și întrunire".