Facebook a transmis că nu este rolul său să îndepărteze de pe platformă conținuturile "despre care o tabără implicată în dezbaterea politică crede că sunt false", printr-o declarație oferită ca răspuns la disputa legată de informațiile eronate privind taxa de moștenire în cazul unui deces, care au circulat în mediul online în timpul alegerilor din mai, scrie The Guardian.

Facebook WallFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Vice președintele din Singapore, Simon Milner, i-a scris Secretarului Național din partidul Laburist, Noah Carroll: "Înțeleg că ați prefera ca Facebook să înlăture toate conținuturile pe care le considerați false - în cazul acesta toate mesajele în care se discută dacă partidul Laburist intenționează să introducă taxa de moștenire; însă Facebook înlătură numai conținuturile care încalcă standardele comunității."

Corespondența dintre cei doi a fost verificată de Guardian Australia.

"Nu credem că este rolul nostru să restricționăm conținuturile pe care o tabără a dezbaterii politice le consideră false", a scris Milner, la o lună după ziua alegerilor.

Directorul executiv susține că firma a depus eforturi semnificative pentru a susține "munca guvernului australian de a proteja alegerile din 2019" și că cerințele impuse gigantului media au fost de a respecta "legile în vigoare" și de a colabora cu Comisia Electorală autraliană.

Cu toate acestea, Milner recunoaște în cadrul corespondeței că materialele legate de taxă care au circulat pe platformă în timpul campaniei s-au dovedit a fi false, în cele din urmă, un lucru stabilit prin procedurile independente de verifcare ale platformei.

Milner afirmă că după ce afirmațiile au fost stabilite ca fiind false, pe 30 aprilie, postările au fost date jos. Acestea au fost înlăturate din News Feed, însă nu de pe platformă complet. Milner a transmis că, în medie, această practică reduce distribuirile cu 80%.

Justificând răspunsul companiei la cererile repetate ale laburiștilor din timpul campaniei, de a bloca informațiile greșite, directorul a repetat și că politica platformei împiedică verificarea postărilor făcute de politicieni sau de partidele politice, deci mesajele legate de taxă din partea acestora nu au fost afectate de procedurile de verificare ale platformei.