Coreea de Nord a lansat miercuri dimineaţă mai multe rachete balistice în largul Mării Japoniei, la mai puțin de o săptămână de la lansarea altor rachete balistice, a informat agenția sud-coreeană de știri Yonhap, citând Şefii de Stat Major ai armatei sud-coreene (JCS), potrivit Reuters.

Teste in Coreea de NordFoto: KCNA

Proiectilele au fost lansate din peninsula Hodo, în provincia Hamgyong de Sud, pe coasta de est a Coreei de Nord, a anunţat JCS, potrivit Yonhap, citează Mediafax

JCS a transmis că monitorizează situația în cazul în care vor urma şi alte lansări și menținerea unei poziţii de alertă, a informat Yonhap.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a testat două noi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, primul său test de la întălnirea de luna trecută dintre liderul Kim Jong Un și președintele american Donald Trump, care au convenit să reia discuțiile privind denuclearizarea.

Statele Unite sunt la curent cu informaţiile privind lansarea de rachete din Coreea de Nord și vor continua să monitorizeze situația, a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Suntem conștienți de informaţiile privind o lansare de rachete din Coreea de Nord și vom continua să monitorizăm situația", a afirmat purtătorul de cuvânt pentru agenția de știri Yonhap, în condiții de anonimat.

Proiectilele neidentificate lansate miercuri de Coreea de Nord au fost rachete balistice care au zburat aproximativ 250 km, a anunţat Şeful de Stat Major din Coreea de Sud.

Proiectilele par să fie de un tip diferit faţă de cele lansate anterior a declarat ministrul Jeong Kyeong-doo, potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap.

Ministrul Apărării dn Japonia a declarat că orice lansare de rachete balistice de către Coreea de Nord ar încălca rezoluțiile Națiunilor Unite, a informat agenția de știri japoneză Kyodo.