Fără carte de identitate nu mai intri. E o măsură nouă la ștrandul Rheinbad din Düsseldorf. Motivul? Trei incidente în ultimele patru săptămâni. Ultimul, chiar vinerea trecută. Ce s-a întâmplat? În jur de 60 de tineri - conform poliției toți de origine nord-africană - au pus monopol pe turnul de sărituri al piscinei și pe tobogan, interzicându-le celorlalți vizitatori accesul. Când angajații ștrandului au intervenit, au fost amenințați. ”Șeful” tinerilor i-ar fi spus unei angajate că ”o dă cu capul de pereți”, scrie Deutsche Welle.

La ștrandul Rheinbad din DüsseldorfFoto: Deutsche Welle

Nici măcar cei șase oameni de ordine aduși la fața locului de la începutul incidentelor nu au reușit să pună lucrurile la punct. Într-un final, autoritățile au trimis acolo 18 forțe de poliție care au evacuat întregul ștrand, în care se aflau în jur de 1.500 de oameni. După incidentele respective, a avut loc o ședință de urgență, la care s-a decis permiterea accesului numai pe bază de act de identitate, precum și suplimentarea personalului de securitate.

Același ștrand din Düsseldorf a trebuit evacuat și în ultima sâmbătă din luna iunie. Unii tineri s-au comportat neadecvat față de alți clienți doritori de relaxare și răcorire. Un tată a încercat să-i pună la punct. Și dintr-o dată, în jur de 400 de tineri l-au înconjurat și i-au amenințat familia.

Peter Harzheim, președintele Asociației Federale a Supraveghetorilor de Înot, a declarat într-un interviu DW că incidente au existat dintotdeauna la ștranduri. ”Dar din 2015 ele s-au înmulțit extrem. După părerea mea este vorba despre nord-africani din țările Magrebului și de arabi, care calcă în picioare valorile noastre”.

Integral pe Deutsche Welle.