Donald Trump l-a acuzat luni pe reverendul Al Sharpton, una dintre figurile marcante ale mișcării pentru apărarea drepturilor persoanelor de culoare, că este un "escroc" care "detestă albii și polițiștii!", riscând noi acuzații de rasism, după atacuri din week-end care au vizat un ales de culoare din orașul Baltimore, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Al este un escroc, un agitator", a afirmat Trump, comentând un tweet al lui Al Sharpton care anunța intenția de a merge în Baltimore. Președintele american a adăugat: "detestă albii și polițiștii!".

Al Sharpton a deplâns faptul că președintele american a ales să joace "cartea diviziunii rasiale".

Acest nou tweet acid al lui Donald Trump, publicat luni dimineața, arată că nu are intenția de a reveni asupra afirmațiilor din week-end, când a creionat un tablou sumbru pentru Baltimore, oraș afectat de problemele sociale și criminalitate, criticându-l de asemenea pe Elijah Cummings, reprezentat de Baltimore în Congres.

Baltimore, oraș portuar pe coasta de est a Statelor Unite, este una dintre metropolele cele mai violente din SUA. În medie, din 2015 se înregistrează în medie 300 de omucideri în fiecare an.

Este un "loc foarte periculos și murdar", "infestat de șobolani" unde "nicio ființă umană nu ar vrea să trăiască", a afirmat președintele american.

Multiplicând aceste atacuri, Donald Trump pare să confirme analizele politice potrivit cărora urmărește înainte de toate să alimenteze un discurs de divizare și să-și galvanizeze baza electorală, foate puternic albă, în încercarea de a obține al doilea mandat.