Prostituția este o "boală a umanității", afirmă Papa Francisc, în prefața unei cărți, evocând un "viciu dezgustător" care reduce femeile la starea de sclave, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Orice formă de prostituție este o reducere la sclavagism, un act criminal, un viciu dezgustător care confundă actul de a face dragoste cu satisfacerea propriilor instincte, torturând o femeie fără apărare", potrivit unui text publicat luni de cotidianul La Repubblica.

"O persoană nu poate fi niciodată scoasă la vânzare", pledează Papa, în prefața unei cărți a părintelui Aldo Buonaiuto, preot în Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea, o asociație caritativă catolică ce găzduiește persoane sărace, prostituate sau adolescenți cu probleme.

"Este o boală a umanității, un mod eronat de a gândi societatea. Eliberarea acestor sclave este un gest de milostenie și o datorie pentru toți oamenii de bună credință. Strigătul lor de durere nu poate lăsa indiferenți nici indivizii, nici instituțiile", subliniază Papa Francisc.

"Nimeni nu trebuie să întoarcă ochii sau să se spele de sângele inocent vărsat pe străzile lumii", concluzionează suveranul pontif.

Papa a mai povestit că s-a deplasat într-un centru de primire al Comunității Papa Ioan al XXIII-lea, unde a întâlnit femei "crucificate". El a explicat că le-a cerut iertare pentru "torturile pe care le-au suferit din cauza clienților lor, dintre care numeroși se definesc creștini".