Un copil de opt ani a murit luni în gara Frankfurt pe Main, în Germania, după ce a fost împins în fața unui tren în mers, a anunțat poliția, într-un comunicat citat de AFP.

Politia germanaFoto: Deutsche Welle

"Micul băiat și mama sa au fost împinși pe șine de un bărbat de origine africană. Femeia a reușit să iasă", a precizat un purtător de cuvânt al poliției, care a deschis o anchetă pentru crimă.

Bărbatul, care a fost prins de trecători când încerca să fugă, nu avea legături cu victimele iar mobilul crimei este necunoscut deocamdată.

Potrivit televiziunii NTV, suspectul era de origine din Eritreea.

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care folosește fiecare astfel de caz pentru a denunța politica migratorie germană, a reacționat imediat.

"Ce trebuie să se mai întâmple? Protejați cetățenii țării noastre în loc să promovați această politică migratorie de primire fără limite!", a scris pe Twitter Alice Weidel, una dintre liderele acestui partid care a cunoscut un avans important începând cu 2015 și intrarea în Germania a sute de mii de solicitanți de azil.

În urmă cu zece zile, un fapt divers similar a avut loc în vestul Germaniei, unde un bărbat a aruncat sub un tren o femeie de 34 de ani, care a murit.