Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, care a fost spitalizat duminică în urma unei reacții alergice severe, ar fi putut fi otrăvit cu o substanță chimică necunoscută, a declarat un doctor care l-a mai tratat în trecut pe politicianul rus, scrie Mediafax, citând Reuters.

Aleksei NavalnîiFoto: Wikipedia

Doctorul Anastasia Vasilyeva, care a reușit să vorbească succint cu Navalnîi și l-a examinat de la distanță pe acesta, a afirmat că nu se poate exclude otrăvirea politicianului.

"Nu putem exclude faptul că leziunile toxice ale pielii și membranelor mucoase de o substanță chimică necunoscută a fost provocată cu ajutorul unui «terț»", a scris Anastasia Vasilyeva pe Facebook.

Vasilyeva, care a precizat că Navalnîi prezintă o eczemă la nivelul părții superioare a corpului, leziunii ale pielii și secreții oculare, a solicitat prelevarea unor mostre de piele și păr de la politicianul rus pentru teste toxicologice. Ea a mai afirmat că este suspect faptul că nu i-a fost permis să-l examineze în mod adecvat pe Navalnîi.

Pe de altă parte, un doctor de la spitalul unde a fost internat Navalnîi a declarat că pacientul a fost diagnosticat cu urticarie și se simte mai bine.

Kira Yamiș, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a transmis pe Twitter, că acesta a fost spitalizat duminică dimineața în urma unei reacții alergice severe, precizând că politicianul nu a mai suferit o astfel de reacție în trecut.

Navalnîi a primit miercuri o sentință de 30 de zile în închisoare după ce a cerut organizarea unor proteste neautorizate față de excluderea unor candidați ai opoziției din alegerile parlamentare.