Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a supravegheat personal lansarea unui nou tip de armă tactică ghidată de la distanță, O "avertizare solemnă" adresată "instigatorilor militari din Coreea de Sud", potrivit unei agenții de presă statală, scrie The Guardian.

Trump pune piciorul in Coreea de Nord si da mana cu Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Kim a organizat și a ghidat joi testarea unui sistem armat de ultimă generație, a raportat KCNA. Aceasta a fost prima lansare de rachete de la întâlnirea neașteptată dintre Kim și Donald Trump, în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Nordul a avertizat că "jocurile de război" ale Coreei de Sud ar putea afecta reluarea dicuțiilor despre denuclearizare dintre Washington și Pyongyang.

Kim se pare că a fost "mulțumit" de rezultatele testelor, a informat agenția de stat. Liderul nord-coreean s-a plâns de faptul că oficialii din Sud "dau dovadă de un comportament ciudat cu două fețe, vorbind despre pace, dar apoi, pe la spate, realizând transporturi de arme ultra-moderne și organizând exerciții militare".

Președintele sud-coreean, nu ar trebui, după spusele lui Kim, "să facă greșeala de a ignora un avertisment din partea Pyongyang-ului", transmite KCNA.

Vineri, liderii armatelor sud-coreene și americane au afirmat că lansările de joi nu au reprezentat o amenințare directă pentru Coreea de Sud, sau pentru SUA și nu au avut un impact asupra defensivei.