Statele Unite au solicitat joi Coreei de Nord să se abțină de la alte provocări după ce regimul de la Phenian a lansat miercuri două rachete cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei, potrivit Mediafax care citează Reuters.

Kim Jong UN, la teste cu rachete in Coreea de Nord 10Foto: KCNA

Autoritățile de la Washington au reiterat dorința de a dialoga cu Coreea de Nord în legătură cu denuclearizarea Peninsulei Coreea.

„Dorim să discutăm pe cale diplomatică cu nord-coreenii și sperăm ca negocierile în acest sens să avanseze”, a declarat Morgan Ortagus, purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat. „Solicităm încetarea provocărilor”, a spus aceasta.

Coreea de Nord a lansat miercuri două proiectile neidentificate în direcția Mării Japoniei, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce președintele american, Donald Trump și omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Proiectilele au fost lansate din apropierea orașului Wonsan, aflat în estul țării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri și au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuși în Marea Japoniei, a anunțat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.