Sigiliul președintelui Statelor Unite proiectat în spatele lui Donald Trump la un discurs susținut în această săptămână a fost trucat. Astfel, președintele american a vorbit in fața unui sigiliu în care vulturul american era înlocuit cu un vultur cu două capete care aduce aminte de simbolul folosit de armata Rusiei. Iar pasărea are în gheare, în loc de un mănunchi de săgeți, crose de golf.

Sigiliul prezidential, modificatFoto: Captura YouTube

Acest sigiliu modificat a fost proiectat pe un ecran în spatele președintelui Trump în cadrul unui discurs susținut marți în fața studenților din organizația Turning Point USA, potrivit AFP.

Dar nimeni nu a remarcat nimic până la un articol publicat joi de Washington Post.

Deasupra vulturului ar fi trebuit să scrie “E Pluribus Unum,” dar în imaginea modificată scria “45 es un titere,” cea ce în spaniolă înseamnă “45 este o păpușă”, arată Gizmodo.

Potrivit Washington Post, nici organizația Turning Point USA nici Casa Albă nu au putut explica cum s-a ajuns la acest sigiliu modificat, care ar putea fi rezultatul atât al unei farse dar și o eroare prin utilizarea unei imagini folosite online de către site-uri anti-Trump