Ministerul Apărării din Coreea de Sud a îndemnat Coreea de Nord să înceteze actele care nu ajută la reducerea tensiunii militare din regiune, după ce Administrația de la Phenian a lansat două proiectile în direcția Mării Japoniei, scrie Mediafax, citând Reuters.

Teste in Coreea de NordFoto: KCNA

Proiectilele lansate joi dimineață de Coreea de Nord erau rachete cu rază scurtă de acțiune, a declarat Choi Hyun-soo, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce președintele american, Donald Trump și omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene. Proiectilele au fost lansate din apropierea orașului Wonsan, aflat în estul țării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri și au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuși în Marea Japoniei, a anunțat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.

De asemenea, lansarea vine la puțin timp după o întâlnire dintre Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată, o întâlnire care, însă, nu a fost urmată de măsuri diplomatice care să ducă la îmbunătățirea relațiilor dintre Washington și Phenian.