Prim-ministrul Pakistanului, Imran Khan, a avertizat administrația Trump în legătură cu potențialele consecințe ale unor atacuri militare împotriva Iranului, scrie RTT News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Khan s-a adresat unei audiențe formate din legislatori și diplomați americani, la Institutul pentru Pace al SUA, după o întâlnire cu președintele Trump, în timpul primei sale vizite în SUA, în poziția de prim ministru.

Răspunzând unor întrebări, Khan a afirmat: "Îngrijorarea mea referitoare la Iran este că nu sunt sigur dacă toate țările realizează gravitatea situației în cazul unui conflict cu Iranul."

Politicianul a avertizat că un război cu Iranul nu va fi la fel ca invazia din 2003 din Iraq.

"Lucrurile ar putea fi cu mult, mult, mult mai grave. Ar putea dezlănțui acte de terorism care ar face oamenii să uite de Al-Qaida. Lupta ar putea fi de scurtă durată, însă consecințele de după, mă tem că mulți oameni nu le înțeleg pe deplin. Și îndemn insistent să nu se ajungă la o altă situație de conflict militar."

Khan a spus că statul Pakistan este pregătit să facă orice pentru a detensiona relațiile SUA-Iran. Potrivit lui, guvernul pakistanez a sugerat deja același lucru Iranului, care s-a arătat dispus să accepte medierea, până de curând.

"Însă după, cumva am rămas cu impresia că Iranul devenise foarte disperat", a afirmat Khan, fără să dea mai multe explicații.