Cel puțin șase persoane au murit, iar alte șase, printre care și primarul capitalei Mogadishu, au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaș care a avut loc miercuri în capitala Somaliei, scrie Mediafax, citând CNN.

MogadishuFoto: Wikipedia

Atacul a vizat o clădire guvernamentală din Mogadishu. Primarul capitalei, Abdirahman Omar Osman, a fost grav rănit în urma exploziei, după cum a informat ministrul somalez al Informațiilor, Mohamed Abdi Hayir. Printre cei uciși se numără cinci oficiali locali.

Gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul printr-un comunicat prin care susține că atentatul a vizat mai mulți oficiali ai Națiunilor Unite care se aflau în acel moment în clădirea guvernamentală, însă această informație nu a fost confirmată în mod oficial.

Cu doar câteva ore înaintea exploziei, James Swan, reprezentantul ONU pentru Somalia, s-a întâlnit cu primarul și consilierii acestuia în clădirea vizată de atac, dar a părăsit-o înaintea deflagrației, au anunțat surse oficiale.

„Națiunile Unite sunt alături de poporul și Guvernul Somaliei în lupta lor împotriva acestor atacuri teroriste”, a spus Swan prin intermediul unui comunicat.