Uniunea Europeană ar trebui să acumuleze o doză foarte mare de voință politică necesară pentru a îmbunătăți colaborarea sa cu Moscova, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov. Vorbim despre atitudinea țărilor membre faţă de interacțiunea lor cu Rusia, a declarat Cijov, într-un interviu acordat ziarului "Parlamentskaia Gazeta", citat de Russia Today și Rador.

Potrivit lui Cijov, numai în acest caz sunt posibile schimbări pozitive în relațiile dintre Europa și Rusia. În opinia sa, în acest sens este nevoie de mult timp. Cijov a menționat faptul că, în momentul de faţă, relațiile actuale dintre Rusia şi UE sunt departe de a fi catalogate drept unele normale: unele proiecte comune au fost înghețate, iar cooperarea interparlamentară a fost suspendată. Totodată, reprezentantul permanent al Rusiei la UE a subliniat faptul că Europa și Rusia sunt unite prin numeroase schimburi comerciale, economice şi culturale.

"Uniunea Europeană este cel mai important partener comercial și economic și cea mai importantă sursă de investiții. La rândul său, Rusia rămâne cel mai mare furnizor de energie și de o serie de alte bunuri către UE", a reamintit Cijov.

Ministerul rus de Externe a anunţat dorința unor forțe politice din UE de a demoniza Moscova și de a menține o stare anormală în relațiile bilaterale.