China a criticat dur SUA și Marea Britanie marți pentru intervențiile pe care le-au avut în problemele legate de Hong Kong, după ce cele două țări și-au exprimat îngrijorările legate de asalturile asupra protestatarilor pro-democrație, scrie HKFP.

Manifestanti Hong KongFoto: Captura YouTube

Bătaia protestatarilor din Hong Kong de către o posibilă bandă mafiotă, care a avut loc duminică, a adâncit temerile referitoare la utilizarea unor resurse dubioase pentru a apăra interesele Chinei. Cel puțin 45 de oameni au fost internați în spital după atacurile de dumincă, iar incidentul a atras atenția Marii Britanii și a Statelor Unite.

Beijing a reacționat agresiv la solidaritatea exprimată de alte guverne față de mișcarea pro-democrație din Hong Kong.

"China nu va tolera intervenția unei forțe străine în chestiunile legate de Hong Kong, nici nu va lăsa forțele exterioare să perturbe Hong Kong-ul", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Hua Chunying. "Sugerăm Statelor Unite să se retragă din chestiunea Hong Kong cât mai curând."

"Toată lumea poate vedea că evoluția din prezent nu este legată deloc de libertatea exprimării sau de libertatea de asociere", a spus Hua.

"Este o problemă a violenței ilegale extreme. Are un impact direct nu numai asupra fundației legale a Hong Kong-ului, ci și a politicii <>."