Miercuri, 24 iulie, în Italia va fi grevă generală naţională în transporturile publice. Greva a fost proclamată de FILT Cgil (Federaţia Italiană a Lucrătorilor din Transporturi), FIT Cisl (Federaţia Italiană de Transporturi), Ultrasporti, UGL (Uniunea Generală a Muncii), FAISA Cisal, FAST Confsal (Federaţia Autonomă a Sindicatelor din Transporturi). Greva a fost organizată de sindicate pentru a acorda susţinere "platformei unitare" de propuneri sub lozinca "Să repunem ţara în mişcare", pentru dreptul la grevă şi pentru a protesta împotriva deceselor şi accidentelor la locul de muncă, potrivit Il Post, citat de Rador.

Transport maritimFoto: Max Pixel

Greva vizează toate sectoarele transporturilor, în afara celui aerian, acesta protestând separat pe 26 iulie. Muncitorii din transporturile publice locale, din transportul feroviar, maritim, autostradal şi de mărfuri vor protesta la diverse ore, în funcţie de oraş şi de sector.

Angajaţii din sectorul feroviar vor fi în grevă timp de opt ore, de la 9:00 la 17:00. Greva din transportul public local va dura patru ore, dar orarele se vor schimba în funcție de oraș: la Milano, angajații ATM (compania de transport milaneză) vor fi în grevă de la 18:00 la 22:00; la Roma - între orele 12:30 și 16:30; la Neapole - între 9:00 și 13:00; la Torino și la Florența - între 18:00 și 22:00.

Sectorul maritim va fi în grevă timp de 24 de ore. Unii angajați ai sectorului de transport autostradal vor intra în grevă în ultimele patru ore de tură, în timp ce alții (inclusiv lucrătorii care încasează taxa de circulație) vor fi în grevă timp de o tură întreagă. Taxiurile vor fi în grevă timp de 24 de ore.