Rusia continuă să reprezinte o amenințare pentru alegerile americane, a avertizat marți directorul FBI, Christopher Wray, cu mai puțin de un an și jumătate înainte de următoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite, scrie AFP.

Christopher WrayFoto: FBI.gov

„Rușii sunt absolut hotărâți să încerce să se amestece în alegerile noastre”, a afirmat Christopher Wray în fața Comisiei judiciare din Senatul SUA.

Serviciile de informații americane, precum și procurorul special Robert Mueller, au informat cu privire la eforturile ample ale serviciilor de informații ruse și ale unui grup considerat de către justiția americană drept o fermă de „troli” ruși, Internet Research Agency, de a-l ajuta pe Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale din 2016 și de a o discredita pe rivala sa democrată Hillary Clinton.

Raportul lui Mueller, făcut public în aprilie, a detaliat mai ales încercările echipei de campanie a lui Trump de a coopera cu rușii pentru a crește șansele miliardarului republican.

Robert Mueller urmează să fie audiat miercuri în Congres cu privire la concluziile anchetei sale. Donald Trump continuă să nege că rușii ar fi intervenit sau că victoria sa a fost influențată de ajutorul lor.