Forțele militare ale Coreei de Sud au tras sute focuri de avertizare deoarece o aeronavă militară rusească a intrat în spațiul aerian marți.

TU-95Foto: Flickr

Este pentru prima dată când forțele rusești încalcă spațiul aerian al Coreei de Sud, a declarat un oficial din ministerul Apărării de la Seul. De asemenea, alte două aeronave, ale Chinei, au intrat în spațiul aerian sud-coreean, potrivit declarației Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării de la Moscova a dezminţit marţi informaţia potrivit căreia bombardiere strategice ruse au încălcat spaţiul aerian al Coreei de Sud şi a susţinut că avioanele de vânătoare sud-coreene au realizat manevre periculoase, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

''Două bombardiere Tu-95MS ale forţelor armate ruse au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre din Marea Japoniei'', a indicat, potrivit AFP, Ministerul Apărării rus, care a afirmat că nu a fost tras niciun foc de avertisment din partea Coreei de Sud. Ministerul a precizat că piloţii sud-coreeni nu au comunicat cu avioanele ruse. Moscova a subliniat că nu este prima dată când avioane sud-coreene au interferat cu forţele aeriene ruse deasupra apelor internaţionale.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud susține că guvernul sud-coreean va depune plângeri oficiale împotriva Chinei și a Rusiei pentru acest incident.