Cel puțin 14 state din Venezuela, dar și capitala țării, Caracas, sunt afectate începând de luni de o pană masivă de curent electric, aceasta fiind cea mai mare întrerupere a alimentării cu energie electrică din luna martie până în prezent, informează Mediafax citând Reuters.

Proteste in VenezuelaFoto: Captura Al Jazeera

Țara sud-americană a fost afectată de o serie de pene masive de curent în luna martie, cea mai gravă astfel de criză din ultimele decenii. Milioane de persoane au fost afectate de respectivele pene, care au dus și la întreruperea alimentării cu apă și prăbușirea rețelelor de telecomunicații.

Penele repetate de curent din martie au dus la agravarea crizei economice în care se află țara. La acea vreme, președintele Nicolas Maduro a declarat că problemele cu alimentarea cu energie electrică au fost provocate de un sabotaj planificat de către Statele Unite, însă nu a prezentat dovezi în acest sens.

Potrivit specialiștilor, sistemul de distribuție a energiei electrice din Venezuela este puternic afectat de lipsa investițiilor și a lucrărilor de întreținere.

Venezuela, țara cu cele mai mari resurse de petrol din lume, se confruntă în ultimii ani cu o criză economică ce a dus la hiperinflație și la o lipsă acută de alimente și medicamente. Din cauza situației precare a economiei naționale, patru milioane de venezueleni au părăsit țara în ultimii ani.