Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo nu va fi pus sub acuzare în dosarul în care Kathryn Mayorga susține că ar fi fost violată de către acesta, au anunțat procurorii americani, citați de BBC.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Mayorga l-a acuzat pe Ronaldo că ar fi violat-o în urmă cu 10 ani, pe 13 iunie 2009, într-o cameră de hotel din Las Vegas. La începutul lunii iunie, presa internațională a scris că femeia, în vârstă de 35 de ani, și-a retras plângerea în Nevada, însă doar pentru a muta cazul în tribunalul federal, iar lucrurile să se desfășoare mai rapid.

Ronaldo ar fi ajuns la o înțelegere în acest caz cu Mayorga în 2010, după cum a informat presa, însă aceasta a decis să solicite redeschiderea dosarului în 2018.

Ronaldo a negat în permanență acuzațiile de viol. El a recunoscut că s-ar fi întâlnit cu cea care îl acuză, însă a susținut că ceea ce s-a întâmplat între ei a fost de comun acord.

Procurorii au informat că au decis să nu îl pună sub acuzare pe Ronaldo din lipsă de probe. „În baza informațiilor pe care le deținem acum, acuzațiile de viol aduse lui Cristiano Ronaldo nu pot fi dovedite. În consecință, acesta nu va fi pus sub acuzare”, a anunțat Parchetul, prin intermediul unui comunicat, potrivit Mediafax.