Președintele american Donald Trump a declarat vineri că a vorbit cu Boris Johnson, favoritul pentru funcţia de prim-ministru britanic, afirmând că are convingerea fermă că acesta va face "o treabă excelentă" pe 10 Downing Street, scrie La Libre Belgique, citat de Rador.

Trump în MichiganFoto: Captura YouTube

"Îmi place Boris Johnson, am vorbit cu el, cred că va face o treabă bună", a spus Trump din Biroul Oval, declarându-se convins că vor avea "relații excelente".

"Cred că premierul anterior a făcut o treabă proastă cu Brexitul", a adăugat el, repetând criticile pe care şi le-a exprimat deja în mai multe rânduri la adresa Theresei May.

"Este un dezastru și nu există niciun motiv pentru ca lucrurile să stea astfel", a adăugat el.

"Cred că Boris va rezolva situaţia".

"Întotdeauna mi-a plăcut de Boris. El este o persoană originală, dar şi despre mine se spune că sunt o persoană originală, aşa că ne înţelegem bine", a conchis el.

O furtună diplomatică a izbucnit la începutul lunii iulie între Washington și Londra, după publicarea în presă a unor memorii diplomatice confidențiale care conţineau afirmaţii deloc amabile la adresa lui Donald Trump făcute de ambasadorul britanic la Washington, Kim Darroch. Furios, președintele american şi-a reiterat atacurile la adresa Theresei May și asupra modului în care aceasta a gestionat Brexitul.

(Traducerea: Rodezia Costea)