Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a declarat referitor la relaţiile cu Turcia că "Lansez preşedintelui Tayyip Erdoğan un apel privind o abordare comună în care să facem paşi curajoşi", scrie Rador, citând HT.

Kyriakos MitsotakisFoto: Flickr/ European People's Party

Premierul Mitsotakis a susţinut un discurs în Adunarea Generală a Parlamentului, unde se discută despre programul de guvernare. Mitsotakis a precizat că îşi doreşte progrese în cadrul unei relaţii prieteneşti şi conforme dreptului internaţional, "lipsită de retorica furiei".

Premierul Greciei a lansat preşedintelui Tayyip Erdoğan un apel în care solicită "o abordare comună în care să facem paşi curajoşi". "Cele două ţări sunt private de resurse valoroase".

Potrivit Agenţiei Anatolia, Mitsotakis a adăugat că: "Trăim împreună în acelaşi areal geografic. Tensiunile inutile şi cursa înarmării privează ambele ţări de resurse valoroase. Acestea ar putea fi utilizate în beneficiul cetăţenilor ţărilor noastre".

Kyriakos Mitsotakis a devenit premier în urma alegerilor generale anticipate din 7 iulie, câştigate de partidul Noua Democraţie, care a reuşit să ajungă singur la guvernare. După discutarea programului de guvernare, executivul ar urma să primească votul de învestitură în noul Parlament, a cărui sesiune inaugurală a fost marcată de depunerea jurământului de către noii membri.

(Traducere: Florin Matei)