Mii de oase au fost descoperite în statul Vatican, ca parte a unei căutări care ar putea aduce noi piste care să explice motivul dispariției unei adolescente care avea la vremea aceea 15 ani. De atunci au trecut aproximativ trei decenii și anchetatorii nu au putut dezlega misterul morții ei, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului a trăit în interiorul orașului sfânt și a dispărut în vara anului 1983 când se întorcea acasă de la un curs de muzică pe care l-a avut în centrul Romei.

Misterul care înconjura dispariția lui Orlandi a atras și a menținut atenția italienilor asupra cazului pentru mai mult de trei decenii. De asemenea, cazul a inspirat numeroase teorii de conspirație care ar fi zis că fata a fost răpită de mafioți sau de teroriști internaționali.

Interesul pentru caz a fost reînnoit în vara anului trecut, când au fost descoperirite rămăşiţe umane într-o zonă a Vaticanului. Ulterior, familia Orlandi a primit un pont anonim care sugera că rămășițele Emanuelei s-ar fi aflat în mormintele prințesei Sophie von Hohenlohe și ale prințesei Charlotte Federica din Mecklenburg, în cimitirul teutonic.

Familia fetei a primit și o imagine în care apărea o sculptură și o instrucțiune în care scria: „privește în ce direcție arată degetul îngerului". Acest lucru i-a dus pe membrii familiei la cimitirul teutonic, care se află în imediata vecinătate a bisericii Sfântului Petru și este în mod obișnuit rezervat pentru înmormântarea catolicilor vorbitori de limbă germană.

După ce Vaticanul a fost de acord cu anchetatorii să deschidă mormintele în data de 11 iulie, s-a dovedit că acestea erau goale. Vaticanul a indicat că rămășițele prințeselor ar fi putut fi înlăturate în timpul lucrărilor de renovare ale cimitirului și a clădirilor înconjurătoare din anii 1960 și 1970.

Cu toate acestea, au fost descoperite două osoare (Loc unde se depun osemintele rezultate din deshumări) în timpul căutărilor de sub podeaua unei camere din interiroul Colegiului Teutonic.

Anchetatorii au descoperit ulterior „mii de oase" în aceste camere, despre care se crede că aparțin a „zeci de oameni", potrivit lui Giorgio Portera, un genetician angajat de către familia Orlandi.

În timp ce originea oaselor rămâne necunoscută, fratele lui Emanuela, Pietro Orlandi, în vârstă de 60 de ani a declarat că ancheta care a dus la găsirea osoarelor a fost de „o mare satisfacție".

„În osuare nu ar trebui să existe oase recente, așa că dacă acestea există, chiar dacă nu sunt ale Emanuelei Orlandi, oasele vor reprezenta o problemă pentru Vatican", a spus el. „Există sute, chiar mii de oase și acum Vaticanul le clasifică după vechime și le va investiga pe cele mai recente”, a adăugat Pietro Orlandi.

„Ar fi devastator pentru noi să ne gândim că Emanuela a fost îngropată în toți acești ani la doar 200 de metri de casa noastră”, a mai spus fratele ei.

Și Vaticanul a răspuns printr-o declarație, conform Reuters, spunând că „își arată încă o dată deschiderea față de familia Orlandi", acceptând ca investigațiile să aibă loc în cimitirul teutonic, chiar dacă se bazează doar pe un „pont anonim".