Președintele american Donald Trump a declarat vineri că Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei din Statele Unite, a avut „discuții productive” cu omologul său chinez pentru rezolvarea disputei comerciale dintre cele două țări, relatează Reuters citat de Mediafax.

Steven MnuchinFoto: Wikipedia

Oficialii americani și chinezi au purtat o conversație telefonică joi, în contextul în care cele două țări încearcă să rezolve disputa economică ce se desfășoară de peste un an.

Steve Mnuchin a transmis vineri că ar putea urma discuții față-în-față între oficialii americani și cei chinezi.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat luni că taxele vamale impuse de Washington au afectat puternic economia Chinei, care se confruntă cu cea mai mică rată a creşterii economice din ultimii 27 de ani. "Taxele vamale impuse de Statele Unite au un impact major asupra companiilor, care încearcă acum să plece din China pentru a nu mai fi supuse tarifelor vamale. Pleacă mii de companii. De aceea, China vrea un acord comercial cu Statele Unite", a afirmat Donald Trump.

Administraţia Chinei a denunţat, marţi, declaraţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, cerând ajungerea la un acord comercial axat pe "respect reciproc şi egalitate".