Starul rus al hocheiului Artemi Panarin l-a criticat dur, vineri, pe Vladimir Putin, căruia i-a cerut să plece de la putere, scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Într-un interviu, vedeta NHL, liga americană de hochei, a denunțat absența statului de drept în Rusia, nerespectarea libertăților fundamentale și "propaganda" televizată care plasează rușii "împotriva întregii lumi".

"Eroarea societății noastre este că îl considerăm un supraom. Toată lumea crede că nimeni nu este mai bun decât Vladimir Vladimirovici", a afirmat Artemi Panarin, 27 de ani, interogat de site-ul Sport.ru.

"Cred că nu mai reușește să diferențieze binele de rău", a continuat jucătorul. "S-a terminat, Vladimir Vladimirovici, trebuie să vă agățați ghetele-n cui".

Artemi Panarin a semnat în iulie un contract de șapte ani pentru 81,5 milioane de dolari cu New York Rangers, devenind unul dintre rușii cei mai bine plătiți din istoria NHL.

Mandatul actual al lui Vladimir Putin, la putere în Rusia de aproape 20 de ani, se termină în 2024 și există numeroase speculații legate de viitorul său. Constituția îl împiedică să se prezinte pentru un nou mandat și pentru moment nu a evocat niciun potențial succesor.