​Ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, susține că propunerea ONU potrivit căreia un stat trebuie să le furnizeze migranţilor ilegali aceleaşi servicii medicale ca cele de care beneficiază propriii săi cetăţeni este inacceptabilă, potrivit MTI.

Foto:

Declaraţia a fost făcută miercuri, în momentul în care Péter Szijjártó a luat cuvântul în cadrul şedinţei Comisiei Economice şi Sociale a ONU. Şeful diplomaţiei ungare a declarat pentru MTI că în cadrul întrevederii de la New York a subliniat că nu pot fi oferite, practic, aceleaşi drepturi la servicii medicale celor care au ajuns în mod ilegal într-o ţară, ca acelea de care beneficiază cei care plătesc, de decenii întregi şi în mod cinstit, impozitele care susţin, printre altele, şi sistemul de sănătate.

Potrivit lui Péter Szijjártó, birocraţii ONU încearcă să impună această propunere statelor membre ale organizaţiei mondiale ca parte a Pachetului ONU privind migraţia globală, făcându-se că sunt mânaţi de bune intenţii, însă acţionând, cumva, pe furiş. Ministrul a precizat că esenţa Pachetului ONU privind migraţia globală este legalizarea imigraţiei ilegale, neglijându-se pericolul de securitate pe care îl reprezintă aceasta. Szijjártó a adăugat că, potrivit poziţiei maghiare, migraţia ilegală este periculoasă, nu trebuie legalizată, nici organizată, ci ar trebui oprită din cauza riscurilor de securitate.

Comisia Economică şi Socială este o organizaţie ONU subordonată Adunării Generale, care desfăşoară studii şi iniţiază acţiuni pe teme internaţionale în domeniul sănătăţii.