Autoritățile din Noua Zeelandă au transmis vineri că s-a produs un incident „grav” în orașul Christchurch din South Island, Noua Zeelandă, în urma căruia o casă a fost cuprinsă de flăcări și mai multe persoane au fost evacuate, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din primele informații, mai multe persoane au fost rănite în urma incidentului, care a avut loc vineri la ora locală 10.20 (01.20, ora României), în suburbia Northwood din Christchurch.

O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar zona a fost evacuată în urma „incidentului grav”, au anunțat autoritățile. Mai multe persoane au anunțat că au auzit o explozie puternică.

Incidentul de vineri vine la patru luni de la atacul asupra a două moschei din orașul Christchurch, în urma căruia 51 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite.

Autoritățile încearcă să identifice cauza și natura incidentului.

Mai multe persoane au fost rănite, în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze într-o locuință din Christchurch.

„Pompierii au fost chemați în jurul orei 10.05, în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze”, a transmis un purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Noua Zeelandă.

Autoritățile au transmis că nu există dovezi potrivit cărora incidentul de vineri are implicații de securitate.

Conform informațiilor apărute în presa locală, șase persoane au fost rănite și transportate la spital.