Rusia a trimis trupe speciale pentru a oferi asistenţă armatei siriene în confruntările din nord-vestul Siriei, afirmă membri ai grupurilor insurgente, dar Administraţia Vladimir Putin a negat informaţiile, relatează Mediafax.

Soldati rusi in Siria (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

"Trupe speciale sunt prezente pe teren. Ruşii intervin direct acum", a afirmat căpitanul Naji Mustafa, purtătorul de cuvânt al coaliţiei insurgente Frontul Naţional pentru Eliberare (NLF), susţinută de Turcia.

Conform surselor citate, Rusia a trimis în ultimele zile efective ale forţelor speciale în regiunea siriană Idlib, informează cotidianul israelian Haaretz.

În ultimele luni, armata rusă a coordonat din spatele liniei frontului operaţiunile armatei siriene în provinciile Hama şi Idlib.

"Dat fiind că forţele preşedintelui Bashar al-Assad nu reuşeau să avanseze, Rusia a intervenit acum direct, după peste 200 de raiduri aeriene", a precizat Naji Mustafa.

Ministerul rus al Apărării a respins acuzaţiile

Ministerul Apărării de la Moscova a catalogat acuzaţiile drept "false". "Este vorba de un alt fals. Nu au existat şi nu există efective terestre în Siria. În conformitate cu Acordul ruso-turc din 2017, doar posturi de control ale Poliţiei militare există în zona pentru reducerea tensiunilor din Idlib, acestea având rolul de a monitoriza alături de colegii turci regimul de încetare a focului", precizează Ministerul rus al Apărării.

Rusia oferă asistenţă Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupurile insurgente.