Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că Statele Unite nu au în vedere sancţiuni împotriva Turciei, după ce această ţară a achiziţionat sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400. La scurt timp, Trump s-a contrazis, relatează Agerpres.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

"Nu ne gândim la asta chiar acum", le-a spus Trump ziariştilor de la Casa Albă, potrivit Reuters.

Precizarea a fost făcută la o zi după ce Washingtonul a exclus Ankara de la achiziţia avioanelor de ultimă generaţie F-35 şi din programul de construcţie a acestora.

La scurt timp, cu ocazia unei întâlniri la Casa Albă cu premierul olandez Mark Rutte, Trump s-a contrazis, relatează agenția DPA. "Ne gândim la asta" (la sancţiuni - n. red.) "Ne gândim, o să vedem ce facem", a spus el.

Preşedintele a apreciat că este "o situaţie foarte, foarte dificilă" şi a repetat acuzaţia că administraţia condusă de predecesorul său Barack Obama "a făcut nişte greşeli foarte mari în legătură cu Turcia".

Un purtător de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan exprimase ceva mai devreme nemulţumirea Turciei faţă de decizia părţii americane.

Turcia intenţiona să achiziţioneze 100 de avioane "invizibile" F-35. SUA consideră că dotarea forţelor armate turce cu echipament din Rusia prezintă un risc pentru secretele noului avion.

Citește și: