Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretul prin care pot primi, în mod simplificat, cetățenia rusă ucrainenii aflați în Rusia, care au locuit pe întregul teritoriu al regiunilor Donețk și Lugansk, transmite Ria Novosti, citată de Rador.

Foto:

Această posibilitate au avut-o înainte doar cei care au locuit în republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk.

Potrivit noii redactări a decretului, au dreptul să adreseze o cerere de primire a cetățeniei în procedură simplificată cetățenii Ucrainei și persoanele fără cetățenie care au permis de ședere temporară în Rusia, buletinul de refugiat, certificatul privind acordarea de azil temporar pe teritoriul Rusiei sau certificat de participant la Programul de Stat privind acordarea de asistență în strămutarea benevolă în Rusia compatrioților, care au locuit permanent pe teritoriile regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina între 7 aprilie și 27 aprilie 2014.

Pot beneficia de aceeași modalitate de obținere a pașapoartelor rusești copiii, soții și părinții categoriilor de persoane enumerate mai sus. Decretul a intrat în vigoare începând din ziua semnării lui, 17 iulie.