Președintele venezuelean Nicolas Maduro ar putea efectua o vizită oficială în Rusia anul acesta, a declarat ministrul venezuelean de Externe, Joge Arreaza, scrie Mediafax, citând site-ul agenției Tass.

Nicolas MaduroFoto: Wikimedia Commons

"Cred că președintele Maduro va vizita Rusia pentru a semna noi înțelegeri cu guvernul rus și diverse companii", a declarat Arreaza. Oficialul venezuelean a adăugat că Moscova și Caracas mențin contacte regulate.

"Nu știu când va vizita Rusia, dar mereu purtăm discuții cu Rusia, unul dintre principalii noștri parteneri", a mai afirmat Arreaza.

Nicolas Maduro a fost contestat de Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane au continuat protestele, denunţând fraude electorale.

Rusia și China îl susțin pe președintele Nicolas Maduro, în timp ce majoritatea statelor occidentale sunt de partea liderului opoziției, Juan Guaido.