Reprezentanții Pentagonului au anunțat miercuri că vor trimite 2.100 de militari suplimentari pentru a supraveghea granița dintre Statele Unite și Mexic, în semn de susținere față de campania președintelui Donald Trump contra migranților ilegali, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printre cei 2.100 de militari se numără și 1.000 de membri ai Gărzii Naționale.

Richard Spencer, secretarul american interimar al Apărării, a aprobat creșterea numărului de militari de la granița sudică a Statelor Unite. Aceștia se vor ocupa de suport logistic și supravegherea zonei, a transmis Chris Mitchell, purtător de cuvânt al Pentagonului.

În prezent, aproximativ 4.500 de militari și membri ai Gărzii Naționale se află la granița dintre Statele Unite și Mexic.

Potrivit estimărilor, 12 milioane de persoane se află în mod ilegal în Statele Unite, majoritatea provenind din Mexic și țări ale Americii Centrale. Donald Trump a anunțat la începutul lunii iunie că Agenția pentru Imigrație și Vămi (ICE) va începe deportarea a „milioane de imigranți” care se află în mod ilegal în Statele Unite.

Președintele american a anunțat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că dorește să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în luna martie că este determinat să ajute la stoparea migrației ilegale, dar țara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranți care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că dorește să combată imigrația ilegală și să mențină o relație cordială cu omologul său american.